dijous, 16 de novembre del 2017

COMENÇAM L'ESCOLA! (Com vivim el nostre periode d'adaptació)

Entenem el període d'adaptació com a un procés d'acomodació que un infant necessita quan es troba uns espais, uns companys, uns adults, unes rutines i uns ritmes diferents als que ha trobat fins al moment de començar l'escola.


L'objectiu principal a la nostra escola és que l'infant visqui aquest moment de la manera més natural possible, ajudant-los a ells i a les seves famílies a seguir aquest procés.

Quines estratègies duim a terme per aconseguir-ho?
Abans d'iniciar el curs realitzam una reunió amb totes les famílies per parlar d'aspectes organitzatius i rutines del dia a dia. També ens funciona convidar als pares a que venguin a una entrevista individual amb l'infant amb l'objectiu que aquest pugui establir un primer contacte amb la tutora així com explorar l'aula lliurement mentre els adults parlen. Un cop iniciat el curs, les famílies acompanyen l'infant a l'aula, qui es troba una sèrie de propostes a diferents espais que anirà conquerint i explorant al seu ritme mentre les mestres tranquil·litzam, acompanyam i consolam els infants que així ho necessiten.


D'altra banda, les mestres anam coneixent les particularitats i costums de cada un, considerant que totes les experiències i situacions són educatives i tenint present que l'infant va elaborant la pèrdua i el guany que representa separar-se dels seus pares i mares, fins que accepta completament la nova vida escolar.


Poc a poc ens anam coneixent, i els infants van adquirint seguretat emocional que els ajuda a establir vincles d'afecte amb adults i companys. A més, aprenen a identificar, regular i comunicar els seus sentiments, vivències, gusts... i a escoltar els dels altres.


Com hem dit anteriorment, som conscients de la importància d'aquest moment, i és per aquest motiu que des del cicle d'infantil anam reflexionat dia a dia sobre aquest procés amb l'objectiu de millorar i d'anar realitzant petits -i significatius- canvis.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada